Samuel

Samuel Massie ble plutselig mediakjendis da båten Berserk forliste under en ekspedisjon i Antarktis i 2011. Historien som ligger til grunn for at Massie befant seg på Berserk under denne ekspedisjonen starter mange år tidligere.

Skolegang frustrerte Samuel, på grunn av dysleksi ble det vanskelig å holde konsentrasjon og fokus – og veien til skulking og dop ble kort. På videregående dumpet han ut etter noen måneder, og endte opp med å henge med kompiser og bli stadig mer likegyldig.

En stor endring

I et fortvilet forsøk på å få sin sønn på rett kjøl, så sendte hans mor en søknad til folkehøyskolen 69 Grader Nord i Malangen i Troms. Samuel var egentlig for ung, og søknadsfristen var utgått, men skoleledelsen ble fenget av søknaden til den «seile- og friluftsinteresserte» Bergenseren. Sannheten var at han mislikte alt som handlet om å være utendørs, og ble sjøsyk på Englandsbåten. Men moren var desperat, og Samuel fikk skoleplass.

Den første tiden mistrivdes Samuel kraftig. Men en iskald vinterkveld der han plutselig innså at evnen til å bygge og tenne sitt eget bål stod mellom ham og varme, så løsnet det for den unge Bergenseren. Samuel var 16 år, og forstod plutselig at han måtte gjøre noe med innstillingen sin. Etter den kvelden ga han alt!

Med Berserk mot Sydpolen

Dette ble lagt merke til av seile-lærer Jarle Andhøy. Andhøy ble så imponert at han inviterte Samuel med til Sydpolen for å hedre Roald Amundsen, 100 år etter Amundsens egen reise. Vel fremme i Sydishavet dro Andhøy og Massie inn mot polpunktet. Resten av mannskapet ble ombord på «Berserk», som den 22. februar 2011 forsvant i ishavet. De to på land fikk beskjeden pr. telefon, og måtte etterhvert ta inn over seg det faktum at de tre vennene som de hadde bodd og levd sammen med de siste seks månedene hadde omkommet på havet.

Vel hjemme i Norge ble Samuel kastet rett ut i en mediastorm uten like. Alle ville ha en bit av den unge eventyreren. Året etter reiste Andhøy og Massie ombord tilbake til Sydpolen for å forsøke å få svar på hva som hadde skjedd med vennene ombord på «Berserk». Svaret fant de ikke, men for Samuel ble hele opplevelsen en avslutning på det gamle livet, og en ny start på et nytt liv.

«Hold fast!»

Boken «Hold fast!», som Samuel Massie skrev om livet og turen til Sydpolen, ble skrevet på bestefarens hytte. Den ble en fortelling om livet, døden, forandring og ikke minst om mestring. Ønsket til Samuel er å inspirere andre til å bryte negative spiraler, og finne det beste i seg selv. Finne sitt fokus og sine evner. Finne tilbake til troen på seg selv.

Dette har i første omgang resultert i et foredrag som har høstet lovord over hele landet. Et foredrag som inspirerer, som frembringer både tårer og resultater. Over 300 foredrag i året har blitt resultatet, og Massie deltar også i det offentlige ordskiftet, med spesielt fokus på skoletilbudet.

«Kan jeg, kan alle!» – Samuel Massie

I tillegg har Samuel deltatt i en rekke tv-programmer, som «Skal vi danse» (som deltaker og deretter programleder), «Tangeruddampen», «Berserk mot Sydpolen», «Jakten på Berserk» og «Sjøsprøyt».

Han er involvert i utdannelse av Erfaringskonsulenter under mottoet «Gjør bagasje om til kompetanse», en ny yrkesgruppe med førstehånds erfaring fra rusmisbruk eller psykiske helseplager, som jobber med å hjelpe andre med tilsvarende utfordringer.

Prosjektet «Hold fast» er også et av Massies hjertebarn. Prosjektet har som mål å være et selvfinansierende realiseringsprosjekt for mennesker i alle aldersgrupper som sliter i hverdagen. Det skal bestå av alt fra mennesker med rusproblemer til skadeproblematikk og handicap til mennesker i en vanskelig livssituasjon som trenger et lite avbrekk fra hverdagen på sjøen, litt veiledning og ikke minst MESTRING.

Massie har tilbrakt det siste halve året på reisefot sammen med sin bestefar på 81 år, der de to har utforsket verden sammen. Resultatet vil bli et tv-program.

Book et motivasjonsforedrag

//

Book et motivasjonsforedrag med Samuel Massie, som har bygget dette foredraget på egne erfaringer fra skoletrøtt og motivasjonsløs tenåring til ekspedisjonsmedlem på seilskuta «Berserk» og et nytt liv som livsglad motivator og inspirator.

Skal vi ta en prat?

Legg igjen navn og nummer eller e-post, så tar vi kontakt med deg – helt uforpliktende, selvsagt.