Foredrag ved skoler & institusjoner

Alle skal med, heter det i Norge, men i møte med skolen mistet Samuel Massie all glød og selvtillit. Som 16-åring skulket Samuel oftere enn han var på skolen og havnet i politiets søkelys. Først da moren gikk bak ryggen hans og sendte inn søknad til Folkehøgskolen 69 grader nord, ble livet hans snudd opp ned.

Redningen ble et år på folkehøyskole og møtet med Jarle Andhøy. To år senere har Samuel skrevet testamente og står til rors på seilskuta «Berserk» med kurs for Sydpolen. Da skuta og tre av kameratene forsvant, ble livet igjen snudd på hodet for 18-åringen.

I 2014 skrev han boken «Hold fast!». Dette er Samuels egen historie om hvordan han gjenvant troen på seg selv og eget liv. Budskapet hans er enkelt: Kan jeg få det til, så kan alle.

Boken er tatt inn som pensumlesing på flere norske skoler.

Siden 2014 har Samuel holdt nærmere 1000 foredrag for små og store bedrifter og skoler. Han snakker uten manus, så du kan aldri høre to like foredrag, og han vinkler sine opplevelser og erfaringer inn mot tilhørerne – og tilpasser gjerne etter kundens ønsker og behov. Han er en foredragsholder med utrolig fleksibilitet, engasjement og humor!

Samuel holder foredrag på norsk og engelsk.

Hold fast!

I dette foredraget forteller Samuel Massie om hvordan nye omgivelser og utfordringer sakte men sikkert endret hele hans innstilling til livet. Dette er en historie om hvordan en dyslektiker uten norskkarakterer kunne ende opp med å skrive bok.

Samuels historie inspirerer til aldri å gi opp menneskene rundt oss. Foredraget handler om mestring, målbevissthet og menneskets evne til forandring. Han ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv, sette seg mål og gjennomføre dem. Om hvordan å ta ansvar for eget liv – og hvordan det gikk opp for Samuel.

Se hva tidligere oppdragsgivere sier:

«Samuel har en meget god evne til å nå ut til ungdommen med sitt budskap. Hans foredrag skapte stort engasjement og mange samtaler mellom elevene i etterkant.»

Harald Møller, Rektor – SANDEFJORD VIDEREGÅENDE SKOLE

«Om Samuel skulle ønske å bli lærer, trenger han ikke å ta noe pedagogikk: Han er et naturtalent. Han er en fantastisk formidler, snakker elevenes språk og treffer dem der de er. Noen snakker nå om at de er kjempeinspirert og har fått lyst til å gjøre noe helt annet med livet sitt! Og det er vel akkurat det som er målet til Samuel, å få ungdommen til å innse at de kan, men de må gjøre det selv. Tusen takk! (Når jeg skriver dette holder han fortsatt på, med den tredje gruppen på rappen. Det er også svært imponerende.)»

Kristine Isaksen, Formidlingsansvarleg – DKS

Skal vi ta en prat?

Legg igjen navn og nummer eller epost, så tar vi kontakt med deg – helt uforpliktende, selvsagt.